Red red wine

Idag är det 4 år sedan jag och E blev vi. Det uppmärksammade vi nu ikväll genom att laga lite mat tillsammans och spendera tid med varandra. Inte för att vi ite gDet blev entrecote, ris och hemlagad rödvinssås. Såsen var det premiär på och den blev riktigt god!  Lite lyx en torsdag sådär.

Här kommer receptet, inga konstigheter där inte.

Ingredienser

50g smör
2st schalottenlökar
2dl rödvin (vi använde ”Appassimento, Castelforte, Rosso Veneto”)
2dl vatten
1msk socker
3msk kalvfond
1msk röd balsamvinäger
maizena
salt och peppar

Gör såhär: 
Skala och hacka löken, stek den mjuk tillsammans med lite smör.
Tillsätt sedan rödvin, vatten, kalvfond, socker och vinäger.
Koka ner vätskan till två tredjedelar och sila den sedan genom en finmaskig sil.
Häll tillbaka i kastrullen och red med maizena, tillsätt smöret och rör om.

Klart! Hoppas det smakar lika gott som det gjorde här 🙂

/K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s